På nya HPCR (High Pressure Common Rail) motorer med högt tryck är toleranserna fina på grund av strikta utsläppskrav. Både vatten och partiklar gör stor skada på dieselinjektorer som i sin tur ger minskad effektivitet på motorn och dyra reparationskostnader. Användandet av biodiesel är också en källa till ökad bakterieutveckling.

Fleetguard bränslefilter

Fleetguards filter har marknadens bästa garanti. Vi levererar Fleetguard original kvalitetsfilter och ES (Extended Service) bränslefilter. De ger ett bra skydd för bränslesystemet, längre serviceintervaller och ökad livslängd på motorn. Fleetguard ES bränslefilter har Stratapore media. Den nyaste generationen bränslefilter från Fleetguard har det unika NanoNet media och är det enda filtret som reducerar genomströmningen av små partiklar på grund av motorns vibrationer.

MANN bränslefilter

MANN FILTER är kända för sin höga kvalitet och levererar filter till originalproducenter. Deras filter till eftermarknaden håller självklart samma kvalitet.

 

3 steg runt dieselfiltrering, som skyddar maskinen och sparar dig tusentals kronor

  • Steg 1 – Tankpåfyllningen
    Redan på tankstationen bör du tänka på extra filtrering. Med ett vattenabsorberande filter på dieseltanken reduceras mängden vatten och partiklar innan det når tanken på maskinen.
  • Steg 2 – Diesel förfilter på maskinen
    Många nya maskiner levereras utan dieselförfilter. Dieselfiltret som redan finns monterat på motorn klarar inte av att ta bort allt vatten och partiklar. Ett extra förfilter fångar både vatten och partiklar, vilket skyddar dieselinjektorerna. Det finns i en mängd kapaciteter och varianter, t.ex med värmare. Att ersätta alla dieselinjektorer kan bli mycket kostsamt, så det finns pengar att spara om ni använder rätt filter.
  • Steg 3 – Diesel finfilter på motorn
    Om du har problem med föroreningar i dieseln eller maskinen används i tuffa förhållanden rekommenderar vi att uppgradera till bränslefilter med Stratapore eller Nanonet-media där det är tillgängligt.

 

Logga in för beställning eller ansök om att bli kund