En modern 16-liters dieselmotor medelinjektorer och intercooler behöver över 40 000 liter luft per minut. I tuffa miljöer med mycket damm ställs det höga krav på luftfilter. Luftfiltersystemet på en maskin är från början dimensionerat efter normala driftsförhållanden. Om det finns ett behov för mer frekvent underhåll rekommenderar vi att göra ändringar för att minska motorslitaget.

Våra säljare har många års erfarenhet av ombyggnation och anpassning av luftfiltersystem och kan hjälpa dig att hitta optimala lösningar. Det är många som väljer att rengöra luftfilter genom att blåsa tryckluft genom filtret. Detta är en metod som förstör filtret. Ett bättre alternativ är att använda en indikator som visar rött när filtret är tätt och behöver bytas ut.

Vi levererar filterelement, engångsfilterhus, förcykloner, indikatorer och tillhörande delar som till exempel slangar och adaptrar för mobila applikationer med välkända märken som Fleetguard och MANN FILTER.

Fleetguard luftfilter

Fleetguard filter har marknadens bästa garanti. Vi levererar Fleetguard original kvalitetsfilter och ES (Extended Service) luftfilter. De ger bättre skydd för motordelar, längre serviceintervaller och ökad livslängd på motorn. Den nyaste generationen luftfilterelement från Fleetguard heter NanoForce, på grund av inblandning av mikroskopiska nanofiber som ökar effektiviteten och livslängden ytterligare.

MANN luftfilter

MANN FILTER är kända för sin höga kvalitet och levererar filter till originalproducenter. Deras filter till eftermarknaden håller självklart samma kvalitet.

Logga in för beställning eller ansök om att bli kund