På nya HPCR (High Pressure Common Rail) motorer med högt tryck är toleranserna låga på grund av strikta utsläppskrav. Både vatten och partiklar gör stor skada på dieselinjektorer som i sin tur ger minskad effektivitet på motorn. Användandet av biodiesel är också en källa till ökad bakterieutveckling.

Nyhet från Separ! Kompakt och effektivt diesel förfilter

Kapacitet: 180 l/h, passar mindre fordon som till exempel lätt lastbil, lift och grävmaskiner.

SWK2000 serien från Separ – Marknadsledande på vattenseparerande diesel förfilter

Vi har både enkla och dubbla förfilter för separation av både emulgerat och rent vatten från diesel till både marint och entreprenad. Med duplexversionen kan du till exempel byta filter under drift. Du kan också tömma filtret om det är igensatt och du inte har ett reservelement tillgängligt. Kapacitet: 5-260 liter/min. Olika varianter med vattenlarm, vattensensorer och krav på finhet.

Pro serien från Fleetguard – Vattenseparerande diesel förfilter med finfiltrering

Vi har förfilter som separerar både emulgerat och rent vatten från dieseln, för marint och entreprenad. Det genomskinliga filterelementet gör att du enkelt kan se när elementet måste bytas ut. Kapacitet: 11,3-19 liter/min. Det finns olika varianter med vattenlarm, värmare och finhetskrav. Vi har även en egen serie för klassade fartyg.

Automatiska filter från FG – Filtration Group – förenklar underhållet av bränsle på t ex fartyg

Automatiska backspolningsfilter kan levereras som ett enda filter eller en färdig anläggning. Självrensande automatfilter för diesel från Filtration Group kommer i två varianter. KFWA BY monteras mellan huvudtank och dagtank. KFWA MAIN kan ersätta dagtanken ombord.

Filterelement för bränsle

Filterkärror för underhåll av diesel

 

Logga in för beställning eller ansök om att bli kund