DEF (Ad-Blue) filter

59813 - AdBlue filter

AdBlue® filterelement och filterkit - AdBlue® filterkit för bulktankar

Utsläppskraven på en dieselmaskin är strikta och många maskiner är utrustade med en AdBlue-tank, som hjälper till att rena avgaserna och minskar skadliga utsläpp. AdBlue® är en vätska som består av kemiskt ren urea och avmineraliserat vatten. Den sprutas in i avgaserna, där den omvandlar kväveoxid till ofarligt kväve och vatten.

Det är vanligt att AdBlue®-tankar förorenas, vilket kan leda till skadad pump och injektorer. Med ett filter mellan AdBlue-tanken och dieselmotorn avlägsnar du partiklar, smuts och kristalliserad urea och skyddar din motor. Smutspartiklar sätter igen sugsilen och skadar AdBlue®-pumpen och injektorn.

Vi har rätt filter av hög kvalitet som skyddar din dieselmotor.

Lekang AdBlue filterkit för bulktankar – 59813-KIT

På de maskiner som har en AdBlue®-tank är det viktigt att tanken aldrig är tom. Att köra systemet torrt skadar komponenterna och det kan bli kostsamt att byta ut dem eller rengöra systemet. Därför är det viktigt att alltid ha AdBlue® tillgängligt, till exempel genom en bulk- eller farmartank.

Med Lekang’s eget AdBlue®-filterkit blir det enkelt för dig att tanka ren AdBlue® från bulktanken. Filterkitet levereras komplett med ett filterhus, ett filterelement och slanganslutningar. Vi rekommenderar att det monteras på trycksidan, mellan pumpen och tanken på din maskin, och garanterar att även de minsta artiklarna filtreras bort. Filtret är konstruerat av polypropylen, vilket gör att det har starkt motstånd mot höga temperaturer, bränslen, kemikalier och andra frätande material.

59813-KIT_2
59813-KIT För farmartank

Välj Filterteknik när du har ett behov av olika filter och letar efter en trygg och enkel vardag. Filterteknik är en pålitlig och långsiktig partner som levererar filter till entreprenad, industri och energi. Vi har Sveriges största och bredaste filterlager, med upp till 12 000 olika artiklar.

Är du en ny kund? Fyll i detta formulär så kontaktar vi dig inom kort. Vi har även återförsäljare över hela Sverige. Våra befintliga kunder kan använda LFS, vår kundportal, och beställa när det passar dem bäst.