Hengst Filter

Hengst Filter logo

Hengst en global specialist på filter

På Filterteknik säljer vi kvalitetsfilter från Hengst. Hengst är ett globalt varumärke som specialiserar sig på att tillverka filter för flera typer av maskiner inom olika branscher. Det gäller till exempel oljefilter, hydraulikfilter och HEPA-filter. Hengsts övergripande vision är att göra maskiner, motorer och andra funktionella system renare och mer effektiva. Hengst har sitt ursprung i Tyskland, där företaget grundades 1958 av ingenjören Walter Hengst och idag drivs av hans barnbarn. Företaget utvecklades vid en tidpunkt då fordonsindustrin växte och ställde högre krav på filterprodukter. Filter för maskiner och motorer var deras kärnverksamhet då och är det fortfarande idag. De har följt med i utvecklingen genom tiderna och Hengsts produkter är lika specialiserade som de maskiner de passar i. Hengst har stor erfarenhet av moderna filtreringslösningar och har med tiden utvecklat sin expertis till att omfatta många andra filtreringsområden utöver fordonsindustrin. De gynnar oss alla genom att skapa en lite renare värld på många områden.

Var använder jag Hengst-filter?

Hengst är utvecklingspartner och leverantör till den internationella fordons- och motorindustrin och erbjuder filtreringslösningar för många olika bilmärken och många olika typer av fordon och deras motorer. Hengsts filtreringslösningar används även inom marinindustrin och jordbrukssektorn. Dessutom utvecklar Hengst och dess dotterbolag idag avancerade filtreringskoncept för många andra behov inom områden som på sitt sätt har betydelse för vardagen. Till exempel hittar du Hengst-filter i applikationer som hushållsdammsugare och annan rengöringsutrustning, professionella elverktyg och moderna robotar. Dessutom tillverkar Hengst andningsmasker, filter för rening av dricksvatten och filter för sjukhusutrustning. Inom teknik för ren luft tillverkar de partikelfilter som HEPA-filter, som filtrerar bort även de minsta dammpartiklarna från luften.

Köp ditt Hengst oljefilter hos Filterteknik

Hos oss hittar du filter från Hengst. Du kan söka efter det element du behöver i vår kundportal LFS, där alla våra produkter finns samlade. Du kan söka efter tillverkaren av den produkt du behöver, eller så kan du söka efter vilken typ av maskin du behöver en reservdel till. Vi har ett imponerande urval i vårt system, där du kan se vilka typer av filter och andra delar som passar till just den maskinen. Om du behöver hjälp står våra konsulter redo med expertisrådgivning. På så sätt ser vi till att du kommer ut på andra sidan med den lösning du behöver.

Rexhroth blir Hengst

Hengst förvärvar Rexroth 2020

Hengst expanderade år 2020 inom hydraulikfilter genom att förvärva Bosch Rexroths verksamhet. Bosch Rexroth tillverkning och utveckling av filter samt filterkomponenter för hydraulik inom industriella och mobila system drivs numer av Hengst. Förvärvet innefattade den tyska anläggningen i Ketsch, Baden-Württemberg.

Nedan hittar du svar på några av de vanligaste frågorna.

Vilka filter erbjuder Hengst Filter?

Hengst filter omfattar bland annat filter för hydraulik och luft.

Hur kan jag köpa Hengst-filter från er?

Du kan registrera dig som kund via denna länk, därefter har du tillgång till att köpa våra produkter. Du kan även ringa vår kundtjänst om du har några frågor.
054-690900

Har du ytterligare frågor?

Fyll i kontaktformuläret nedan så kontaktar vi dig inom 48 timmar.