Utbildning

Med rätt kunskap och kompetens ökar ni driftsäkerheten och livslängden på maskinerna. Vårt nära samarbete med framstående experter bland filtertillverkarna gör att vi har den senaste kunskapen och utbildningarna håller en hög nivå.

Våra utbildningar går under fyra huvudtyper:

  • Oljerenhet industri
  • Dieselmotorfiltrering
  • Skärvätskefiltrering
  • Tryckluft

Kontakta oss och boka ett utbildningstillfälle för att säkerställa att ni har rätt kompetens när det gäller filtrering. Vi skräddarsyr utbildningen efter era behov och er verksamhet.

Oljerenhet industri

Här tittar vi närmre på orsaker till kontaminering och identifierar olika föroreningar i oljor. Varför krävs det egentligen så hög oljerenhet i dagens oljesystem? Vilken ISO-renhetsklass krävs, hur beräknar man storlek på filterhus och hur avgör man finheten på filterelement, enligt NS 2084 (BFPA/P5)? Hur identifierar man olika föroreningar och hur vet man vilka åtgärder som krävs för att lösa eventuella problem i hydrauliska system?

Dessa frågor går vi igenom under utbildningen och målet med utbildningen är att höja kompetensen hos personer på olika avdelningar i verksamheten. Målgruppen är operatörer, driftpersonal, underhållspersonal och konsulter.

Dieselmotorfiltrering

Vi fördjupar oss i de olika filtersystemen och vilken skada kontamineringar gör i dessa system. Vi går igenom filtrering av luftintagssystemet, kylvätskesystemet, smörjoljesystemet bränslesystemet, transmissionssystemet och hydraulsystemet. Hur använder man ES-systemet på befintlig maskinpark utan risker? Hur fungerar dieselmotorns olika system och hur kan man förlänga livslängden på en dieselmotor? Hur ser filtreringen ut på framtidens dieselmotorer?

Det är frågorna vi går igenom under denna utbildning. Målgruppen är bland annat industripersonal, underhållspersonal och servicetekniker.

Skärvätskefiltrering

Målet med denna utbildning är att ge deltagarna kunskap om de miljöriktiga filtreringsmöjligheterna som automatiska backspolningsfilter erbjuder. Vidare diskuteras problemställningarna i dessa applikationer.

Målgruppen är bland annat tillverkande industri, industripersonal, underhållspersonal och servicetekniker.

Tryckluft

Målet med denna utbildning är att ge deltagarna kunskap om tryckluftsutrustning och vilka risker som finns med partiklar i systemet och varför det är viktigt med olje- och vattenavskiljning. Vi tittar närmare på dimensionering av tryckluft och vakuumsystem.

Målgruppen är bland annat tillverkande industri, industripersonal, underhållspersonal och servicetekniker.

Vill du boka in en utbildning? Kontakta oss eller er säljrepresentant/kontakt!

Fleetschool – Cummins Filtration

Cummins Filtration är världsledande med sina Fleetguardfilter av hög kvalitet och med sin filtreringskompetens. För dig som jobbar med filter har de en kostnadsfri onlinekurs på engelska via fleetschool.com. Allt du behöver göra är att skapa ett inlogg genom att trycka på ”Sign Up”.

Kursen består av korta block med grundläggande kunskaper om dieselmotorfiltrering. Dessa kan du gå igenom flera gånger och du avslutar med ett litet prov. Även provet kan du göra flera gånger. Principen är att det ska vara enkelt och kul att lära sig om filter. Efter varje nivå du klarar får du ett kursbevis som du kan skriva ut, detta kan du sedan använda som dokumention när du till exempel söker jobb.