Filterteknik Sverige AB

”Vi förenklar våra kunders vardag genom kunskap,
kvalitet och effektiva lösningar”

Vision

Filterteknik Sverige AB hjälper dig att hitta rätt filter av hög kvalitet och tillståndsövervakning. Vi samarbetar med erkänt duktiga och kvalitetsmedvetna leverantörer som är marknadsledande med sina breda produktprogram och stor teknisk kompetens. Vi är ett serviceföretag där filter är en del av vår leverans och vi jobbar utifrån visionen ”Vi förenklar våra kunders vardag genom kunskap, kvalitet och effektiva lösningar”.

Filter är en liten, men mycket viktig del, i våra kunders vardag. Produktion och drift ska löpa på som planerat utan onödigt slitage på maskiner och oplanerade driftstopp. Oavsett om det gäller hydraulik, bränsle, vatten, process eller ventilationsfiltrering kan vi hjälpa er att hitta rätt filterlösningar. Vi har över 30 års erfarenhet av filter och filtrering och vi lägger stor vikt vid kompetensutveckling hos personalen och att behålla den över tid. Vår roll är att vara en partner som genom kunskap, kvalitativa produkter och serviceinriktade tjänster gör er vardag trygg och enkel genom att lösa filtreringsproblem.

Filterteknik Sverige AB har sitt säte i Karlstad med huvudkontor och lager. Därutöver har vi säljare i Insjön, Sundsvall, Göteborg och Piteå. Vi är totalt 28 anställda. Med över 80 återförsäljare runt om i hela Sverige har du aldrig långt till oss.

Vi är certifierade enligt ISO 14001:2015 (miljö) och 9001:2015 (kvalitet).

Lekang Group

Filterteknik har funnits i Sverige sedan 1986 och har sitt ursprung från Norge och systerbolaget Lekang Filter (tidigare Lekang Maskin AS) som startade upp 1970. Sedan dess har vi växt och finns även i Danmark, Finland och Tyskland. Tillsammans bildar vi Lekang Group.

Varje bolag jobbar mot respektive marknad men har en gemensam ledning i form av VD, ekonomi-funktion, IT, inköp, affärsutveckling och jobbar med samma filterleverantörer. Kontor och lager finns i alla tre länder. Tillsammans har vi gemensamma datasystem, logistik och katalogsystem som ger en effektiv drift och hög servicegrad. Vi har även Skandinaviens största lagerhållning av filter.

Under 2010 förvärvades Lekang Group av Indutrade AB. Indutrade är en industrikoncern som levererar produkter och lösningar med högt tekniskt innehåll som effektiviserar processer och flöden för kunder inom ett stort antal sektorer såsom industri, energi och läkemedel. Med en decentraliserad struktur verkar Indutrade genom drygt 200 dotterbolag och ca 6 000 anställda i 31 länder och fyra världsdelar. Arbetet med bolagen är långsiktigt och inga bolag säljs av.

Historia

Filterteknik Sverige startades 1986 i en trerums-lägenhet på Norrstrand i Karlstad av Gösta Larsson, tillsammans med Egil Lekang. Gösta hade tidigare sålt filter genom den enskilda firman Industritjänst och Egil hade sedan tidigare en verksamhet i Norge som arbetat med filter sedan 1974. Tillsammans med Egil kunde Gösta utveckla försäljningen av bland annat Fleetguards och Filtration Groups (tidigare MAHLE) produkter i Sverige.

Filterteknik Sverige expanderade snart och fick flytta till större lokaler på Lamberget 1989. Men 1997 behövdes ännu större lokaler och flytten gick då till Karlstads största industriområde, Örsholmen. Där sitter vi än idag och 2008 utökades lagerytan med 50 %. Expansionen har hela tiden skett under kontrollerade former, där teknik och förbättringar för kund alltid har stått i fokus.