Lekang®

Lekang® är Lekang Groups eget varumärke på filter av originalkvalitet. Serierna med filterelement för hydraulik, smörjolja, bränsle, luft, damm samt mobila filterkärror har ett gott fäste i den skandinaviska filtermarknaden.

Lekang® filter från Lekang Group har original (OEM) kvalitet. Världsledande filterproducenter utvecklar dem och tillverkar även filter för kända maskin- och motormärken. Den största produktkategorin är Lekang® hydraulikfilter. Vi levererar också Lekang® oljefilter, bränslefilter, luftfilter, kabinfilter, torkfilter, ventilationsfilter, dammfilter, tryckluftfilter och mobila filterkärror.

Lekang® filter distribueras till Lekang Groups kunder i Norge, Sverige, Finland, Danmark samt Tyskland  via tre stora lager och våra återförsäljarnätverk.

Det är tryggt att köpa Lekang® produkter från Filterteknik Sverige eller återförsäljare i Sverige. Filterteknik Garanti täcker nämligen alla produkter.

VILL DU BESTÄLLA LEKANG® PRODUKTER?
KONTAKTA OSS HÄR ELLER

HITTA NÄRMSTA ÅTERFÖRSÄLJARE

Lekang® hydraulikfilter med hög effektivitet ger färre filterbyten

Lekang® filterelement för hydraulik och smörjmedel av hög kvalitet levereras med 3-25 mikron absolut. Många kunder väljer att byta ut existerande hydraulikfilter till Lekang® hydraulikfilter för bättre filtereffektivitet samt färre filterbyten.

Filterelementen är utvecklade för Lekang Group i tätt samarbete med våra producenter, i förhållande till ISO 16889 Multi-pass test.

Fördelar med Lekang® hydraulikfilter:

  • Hög smutskapacitet
  • Filtereffektivitet på minimum 99,5 % (Beta ≥ 200)
  • Hög mekanisk styrka. Tål pulsationer och hög volymström
  • Kemiskt kompatibelt med hydraulvätskor, emulsioner, vatten samt bränsle
  • Lågt start tryckfall och lång livslängd på filterelementen
  • Färre filterbyten samt reducerade driftkostnader

KONTAKTA OSS HÄR OM DU VILL HA HJÄLP MED HYDRAULIKFILTER. VI DIMENSIONERAR HYDRAULIKFILTER I FÖRHÅLLANDE TILL ISO RENHETSKLASSER.

Lekang® mobila filterkärror för underhåll av hydraulik och smörjmedel.

Lekang Group har utvecklat en FM-serie med mobila filterkärror för hydraulik och smörjmedel som används flitigt av våra kunder. Filterkärrorna, som är i rostfritt stål, går att använda som pump eller ren filtrering och avlägsnar fritt vatten och partiklar.

FM013-1W har en kapacitet på 13 liter/min. FM027-FRQ-1W har en kapacitet på 27 liter/min och är utrustad med en frekvensomvandlare. Vattenabsorberande filter, partikelfilter, sugslang och tryckslang beställs separat.

Det är tryggt att köpa Lekang® produkter från Filterteknik Sverige eller återförsäljare i Sverige. Filterteknik Garanti täcker produkterna.

KONTAKTA OSS FÖR OFFERT PÅ FILTERKÄRRA

Ladda ned broschyr med våra mest sålda filterkärror

Lekang® filter är en del av LFS

Hjärtat av Lekang Group är kundportalen LFS som förenklar vardagen för våra kunder i hela Skandinavien. I LFS kan du bland annat söka på filter och maskiner, registrera egen maskinpark och beställa filter i webbshopen.

Alla Lekang® filter är registrerade med teknisk data i LFS. Tusentals maskiner för entreprenad och industri är registrerade i LFS med ett eller flera Lekang® filter i filterkiten.

Se demofilm och läs vad kunder i olika branscher säger om LFS.

Lekang® har fått sitt namn efter Lekang-familjen 

Lekang-familjen etablerade firman Lekang Maskin AS (i dag Lekang Filter AS) i Norge 1970 som återförsäljare av grävmaskiner. 1974 började de importera filter och utveckla ett eget filtersystem (LFS). Varumärket Lekang® registrerade sig på 80-talet för att ta fram egna serier med högkvalitativa filter.

Filterteknik Sverige AB etablerade sig i Sverige år 1986 och Filterteknik A/S etablerade sig i Danmark år 1997. De tre firmorna bildade Lekang Group, och 2010 gick Indutrade AB in som ägare. Idag är också Filterteknik Suomi Oy i Finland och ett säljkontor i Tyskland en del av gruppen.

Lekang Group har gemensamma funktioner för bland annat inköp, IT och ekonomi, och jobbar med utveckling av egna produkter och tjänster.