Amiad Filter

Amiad Water Systems Logo

Amiad Filter: 60 års erfarenhet av vattenfiltrering

Amiad Filtration Systems har i 60 år tillverkat filtersystem för vattenhantering för jordbruksbevattning och allmänna industriella tillämpningar. De har sitt huvudkontor i Israel, där produktion, kontor och anläggningar för presentation av och utbildning om deras unika system finns. Amiad äger tre produktvarumärken – Amiad, Filtomat och Arkal. De kan därför erbjuda ett omfattande sortiment av manuella, halvautomatiska och helautomatiska filter, samt plast-, stål-, mikrofiber- och skivfilter. De är en viktig aktör på den globala marknaden och du hittar deras filtersystem hos oss på Filterteknik. Amiad tillverkar automatiserade, självrengörande filtersystem för alla typer av vattenhantering. De utvecklar ständigt nya lösningar och uppdateringar för att säkerställa det mest optimala arbetsflödet. De erbjuder konstruktion av nya system, men även optimering av befintliga system. Amiad erbjuder fyra typer av filtreringstekniker: skärm-, skiv-, mikrofiber- och mediateknik.

Var används Amiads filtersystem?

Amiad arbetar inom ett brett fält av vattenanvändning – vatten är en resurs som vi måste skydda, och Amiad hjälper dig att göra just det. Till exempel om du behöver bevattning inom jordbruket, där grödorna är beroende av vatten – även under torra perioder. Bevattning kan vara en kostsam affär i sig, så det är viktigt att du inte behöver spendera extra pengar på onödigt underhåll av din utrustning. Det är här Amiad kommer in i bilden med system som till exempel kan hålla spridaren ren från olika föroreningar som kan täppa till den. På så sätt undviker du extra arbete och instabil prestanda. Amiad har filter som passar många bevattningssystem – oavsett om det är med sprinklers eller droppslangar.

Det är inte bara inom jordbruket som du hittar Amiads filtersystem. De förekommer även inom andra branscher som använder eller behandlar vatten. Där Amiads produkter kan stödja arbetsprocesser och optimera prestanda. Amiad-filter används i tillämpningar som vattenintag, kylvatten, avloppsvattenhantering, återanvändningsprocesser eller vattenåtervinning, dricksvattenlösningar, filtrering av havsvatten och inom det marina området, till exempel barlastvatten.

Hitta filter från Amiad hos Filterteknik

På Filterteknik är vi redo att hjälpa dig att hitta rätt system och reservdelar för dina applikationer. Du hittar Amiads produkter i vår stora och välutvecklade kundportal LFS. Där kan du söka efter specifika produkter eller ange din maskin eller applikation och hitta de filter som passar just din utrustning. Skulle du behöva hjälp och vägledning i processen har vi kompetenta konsulter som är redo att guida dig till rätt utrustning.

Nedan hittar du svar på några av de vanligaste frågorna.

Vilka filter erbjuder Amiad filter?

Amiad tillverkar filter för vattenhantering som används inom jordbruket för bevattning, samt för många olika industriella applikationer såsom dricksvattenskydd, hantering av avloppsvatten, vattenåtervinning, kylvatten med mera.

Hur kan jag köpa Amiad-filter från er?

Filterteknik har många olika filter och vi säljer ett stort urval av komponenter från Amiad. Du kan använda vår smarta kundportal LFS eller så kan du ringa vår kundtjänst om du behöver rådgivning inför ditt köp. Vi är redo att vägleda dig så att du alltid får rätt reservdelar.
054-690900

Har du ytterligare frågor?

Fyll i kontaktformuläret nedan så kontaktar vi dig inom 48 timmar.