Separ filter

Separ filter levererar vattenavskiljande bränsleförfilter som sitter på många tunga fordon och båtar. Filterteknik Sverige är huvudimportör och levererar original Separ filter via återförsäljare över hela Sverige. Vi erbjuder även kompletta filterhus, filterelement och filterkärror för att rena diesel.

Separ filter produceras av Willibrord Lösing i Tyskland. De robusta förfiltren sitter som original på många dieselaggregat och dieselmotorer inom entreprenad, transport, lantbruk samt marint. De kan även eftermonteras för att uppnå en bättre dieselkvalitet.

Filterteknik Garanti täcker dessutom Separ Filter om du köper från Filterteknik Sverige.

Läs våra rekommendationer om 3-stegsfiltrering, för att uppnå motorproducenternas krav på dieselrenhet, med hänsyn till ISO 4406.

Vill du beställa vattenavskiljande filter från Separ?
Hitta din närmsta återförsäljare här

Små vattenavskiljande förfilter för diesel från Separ – LKF-serien

Separ LKF avlägsnar partiklar samt vatten från diesel. Filterhuset i plast har en genomskinlig behållare för att tappa av vatten.

Kapacitet: 3 och 8 liter/min. Det finns varianter med vattensensorer och integrerade pumpar. Filtret monteras på sugsidan, mellan dagtanken och pumpen.

Användningsområden: Dieselmotorer och aggregat inom entreprenad, transport samt lantbruk. (Ej godkända för marina applikationer)

Robusta vattenavskiljande förfilter för diesel från Separ Filter – SWK 2000 serien

Filter från serien Separ SWK 2000 avlägsnar partiklar samt vatten från diesel med hjälp av separator. Det robusta filterhuset i metall med behållare för att tappa av vatten har hög effektivitet och lågt tryckfall. Med duplex-versionen (två filterhus) kan du byta filter under drift. Du kan även dränera filtret när det är tätt och du inte har ett reservelement tillgängligt.

Kapasitet: 5-260 liter/min. Det finns olika varianter med vattenlarm, vattensensor samt vakkummanometer. Filtret monteras på sugsidan, mellan dagtanken och pumpen.

Användningsområden: Dieselmotorer och aggregat inom entreprenad, transport, lantbruk samt marint, inklusive fritidsbåtar. CE märkta fritisbåtar kräver värmesköld (med hänsyn till ISO 10088) och klassade båtar kräver metallbehållare .

Vill du ha hjälp att välja rätt Separ filter med vattenavskiljare?
KONTAKTA OSS

Mobil filterkärra för rening av diesel från Separ

Den mobila filterkärran från Separ är perfekt när du ska göra rent i fasta och mobila tankar. Den går även att använda till att fylla från tank till maskin. Filtret avlägsnar effektivt både vatten samt partiklar. Nominell arbetskapacitet: 40 l/min.

Ladda ned broschyr för att läsa mer om filterkärror

Gå till produktsida för bränslefilter