Oljefilter

LF14000NN

Oljefilter för dieselmotorer

Slitaget i en dieselmotor är direkt relaterat till hur ren motoroljan är. För att undvika att små partiklar i oljan skadar komponenter i motorn bör du använda rätt filter till rätt maskin och följa serviceintervallerna. Ett oljefilter säkerställer ren motorolja.

För att ett oljefilter ska fungera optimalt måste de olika egenskaperna vara enligt motortillverkarens krav. Filtret får inte ha internt läckage, det måste stå emot fullt oljetryck utan att kollapsa och inte minst ha tillräcklig reningsförmåga. Om du har maskiner som används i tuffa miljöer är de ofta i behov av ett bättre filter. Detta ger dig en säker drift och ökad livslängd på maskinen. Våra medarbetare har lång erfarenhet och kan ge råd i sådana frågor.

Olika former av oljefiltrering:

  • Fullflödesfiltrering
  • Bypass-filtrering
  • En kombination av fullflödesfiltrering och bypass-filtrering
  • Centrifugering

Fleetguard oljefilter för längre serviceintervaller

Vi levererar Fleetguard original kvalitetsfilter och ES (Extended Service). De ger bättre skydd för motordelar, längre serviceintervaller och ökad livslängd på motorn. Fleetguard ES har Stratapore media. Den nyaste generationen oljefilter från Fleetguard har det unika NanoNet media och är det enda filtret som reducerar genomströmningen av små partiklar på grund av motorns vibrationer.

MANN oljefilter är kända för sin höga kvalitet

MANN FILTER är kända för sin höga kvalitet och levererar filter till originalproducenter. Deras filter till eftermarknaden håller självklart samma kvalitet.


Välj Filterteknik när du har ett behov av olika filter och letar efter en trygg och enkel vardag. Filterteknik är en pålitlig och långsiktig partner som levererar filter till entreprenad, industri och energi. Vi har Sveriges största och bredaste filterlager, med upp till 12 000 olika artiklar.

Är du en ny kund? Fyll i detta formulär så kontaktar vi dig inom kort. Vi har även återförsäljare över hela Sverige. Våra befintliga kunder kan använda LFS, vår kundportal, och beställa när det passar dem bäst.