Luftfilter

AF899NF

Luftfilter för dieselmotorer - Kompletta luftfilterhus - Förcykloner som skyddar luftfilterhus i tuffa miljöer

En modern 16-liters dieselmotor medelinjektorer och intercooler behöver över 40 000 liter luft per minut. I tuffa miljöer med mycket damm ställs det höga krav på luftfilter. Luftfiltersystemet på en maskin är från början dimensionerat efter normala driftsförhållanden. Om det finns ett behov för mer frekvent underhåll rekommenderar vi att göra ändringar för att minska motorslitaget.

Våra säljare har många års erfarenhet av ombyggnation och anpassning av luftfiltersystem och kan hjälpa dig att hitta optimala lösningar. Det är många som väljer att rengöra luftfilter genom att blåsa tryckluft genom filtret. Detta är en metod som förstör filtret. Ett bättre alternativ är att dimensionera filterhuset för de driftsförhållanden som råder, använda förcyklon samt indikator för att visa när service på luftfiltret behöver utföras.

Vi levererar filterelement, engångsfilterhus, förcykloner, indikatorer och tillhörande delar som till exempel slangar och adaptrar för mobila applikationer med välkända märken som Fleetguard och MANN FILTER.

Inre och yttre luftfilterelement från Fleetguard

Fleetguard filter har marknadens bästa garanti. Vi levererar Fleetguard original kvalitetsfilter och ES (Extended Service) luftfilter. De ger bättre skydd för motordelar, längre serviceintervaller och ökad livslängd på motorn.

Inre och yttre luftfilterelement från MANN Filter

MANN FILTER är kända för sin höga kvalitet och levererar filter till originalproducenter. Deras filter till eftermarknaden håller självklart samma kvalitet.