Hur hittar man rätt filter för kylsystem?

Många kylsystem har filter som flera glömmer att byta. Observera att det finns filter både med och utan additiv. För kylarvätska som man kan underhålla med additiver bör du använda ett filter som innehåller dessa additiver. Ytterligare ett alternativ är att tillsätta DCA-additiv (i väl avvägda mängder) direkt i kylsystemet.

ES Compleat (EG) är en kylvätska som är speciellt anpassad för motorer som har kylvattenfilter med tillsatser i filtret. Denna kylvätska ska du inte använda till motorer med aluminumtopplock.

Fleetcool OAT (EG) ”Lifetime”-kylvätska innehåller kemiska tillsatser som håller under motorns livstid samt bör ha ett filter utan tillsatser. Vi har övergångstabeller och kan hjälpa dig om du har frågor om vilket filter du ska använda för din motor och kylvätska.

Cummins är en av världens största motortillverkare och leder för närvarande utvecklingen av nya motorer med extremt låga utsläpp. Fleetguards kylvätskor är Cummins produkter som ständigt utvecklas i takt med de senaste dieselmotorerna.

Har du några funderingar om vilka produkter du behöver?

Kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt produkt för ditt ändamål.