Håkan Edgren ny VD för Filterteknik Sverige AB

Sedan den 1 juni är Håkan Edgren ny VD för Filterteknik Sverige. Han tar över efter Per-Arne Forsman, som nu går in som styrelseordförande i Filterteknik Sverige och tar sig an nya uppdrag inom Filtertekniks ägarbolag Indutrade.

Håkan Edgren har varit på Filterteknik Sverige sedan 2006 och haft ett flertal positioner, bland annat säljare, försäljningschef och senast som affärsutvecklare. Hans breda erfarenhet av Filterteknik Sveriges produktutbud, kunder och erbjudanden gör honom väl förberedd för sin nya roll.

”Jag ser fram emot att fortsätta driva bolaget framåt och bygga vidare på vår starka grund. Med vårt breda produktutbud, djupa kunskap och omfattande tjänster har vi de bästa förutsättningarna för att växa och skapa en trygg och enkel vardag för våra kunder.

Vi märker ett växande intresse och en ökad förståelse för hur rätt filtrering kan minska CO2-avtrycket och förbättra den totala ägandekostnaden (TCO). Detta arbete kommer vi att fortsätta jobba hårt med.

Vi vill att våra kunder ska kunna fokusera på sin kärnverksamhet och det gör vi på bästa sätt genom att vara deras bästa leverantör, oavsett produkt.”

Säger Håkan Edgren

Håkan tar över efter Per-Arne Forsman, som varit bolagets VD sedan 2015. Per-Arne blir nu styrelseordförande i Filterteknik Sverige, och tar sig an nya uppdrag inom Filtertekniks ägarbolag Indutrade. Där tillträder han rollen som Business Segment Leader för segmentet Filters & Hydraulics som idag består av 12 bolag, inom divisionen Industrial & Engineering.

”Det känns väldigt bra att lämna över VD-rollen till Håkan. Jag och de övriga i styrelsen har ett stort förtroende för att han är rätt person att leda bolaget framåt, mot de mål och efter den strategi vi har satt. Håkan besitter en stor erfarenhet från branschen och inom bolaget, och har rätt ledarskap för att skapa växt hos Filterteknik Sverige.”

Säger Per-Arne Forsman