NYHET – Des-Case andningsfilter med giftfritt torkmedia

Des-Case andningsfilter, med giftfritt torkmedia, avlägsnar och motverkar vatten i hydraulsystem och växellådor samtidigt som det filtrerar bort partiklar och smuts ner till 3 mikron. Det är ett engångsfilter som ger en snabbare och enklare service.

70-80% av allt vatten i hydraulsystem och växellådor kommer via andningen av tanken, därför är det viktigt att ha ett andningsfilter som avlägsnar vätskan. Vi på Filterteknik Sverige kan nu presentera nyheten från Des-Case – ett engångsfilter som innehåller det giftfria torkmediat ZR Gel. Engångsfiltret gör servicen och hanteringen snabb och enkel eftersom du lätt byter ut hela filterhuset.

När du använder ett andningsfilter avlägsnar du fukt, som gör att:

  • Oljan får en längre livslängd
  • Rostbildande kondensation reduceras
  • Skador och slitage på maskiner och komponenter reduceras
  • Livslängden på applikationerna ökar och risken för driftstopp minskar

Andningsfilter används bland annat på mobil hydraulik, industriell hydraulik, smörjoljesystem, dieseltankar, transformatorer och växellådor.

Ladda ned en folder med mer information här.

RMF Systems andningsfilter

Vi har sedan tidigare olika typer av andningsfilter från RMF, som är tillverkade med möjligheten att reparera och serva dem. Istället för att byta ut hela filterhuset byter du ut torkmediat – den giftfria ZR gelen. Vad som är mest lönsamt beror på hur din verksamhet ser ut. Vi hjälper dig att hitta rätt lösning för just din verksamhet.

Logga in för att lägga din beställning redan idag, eller kontakta oss för mer information.
Artikelnummer: DC-BBZR, DC-2ZR, DC-3SBRZR / DC-3ZR, DC-4ZR.