Bränslefilter

FS19732 - Bränslefilter

Bränslefilter för dieselmotorer - Vattenseparerande dieselfilter - Filterkärror för diesel

Vi rekommenderar trestegsfiltrering för att uppnå maskinproducenternas krav på renhet 12/9/6 i förhållande till ISO 4406.

Steg 0 – Tankpåfyllningen
Redan på tankstationen bör du tänka på extra filtrering. Med ett vattenabsorberande filter på dieseltanken reduceras mängden vatten och partiklar innan det når tanken på maskinen.

Steg 1 – Diesel förfilter på maskinen
Många nya maskiner levereras utan dieselförfilter. Dieselfiltret som redan finns monterat på motorn klarar inte av att ta bort allt vatten och partiklar. Ett extra förfilter fångar både vatten och partiklar, vilket skyddar dieselinjektorerna. Det finns i en mängd kapaciteter och varianter, t.ex med värmare. Att ersätta alla dieselinjektorer kan bli mycket kostsamt, så det finns pengar att spara om ni använder rätt filter.

Steg 2 – Diesel finfilter på motorn
Om du har problem med föroreningar i dieseln eller maskinen används i tuffa förhållanden rekommenderar vi att uppgradera till bränslefilter med Stratapore eller Nanonet-media där det är tillgängligt.

Bränslefilter – Element

Filterteknik Sverige har marknadens största sortiment av bränslefilter för entreprenad, transport, marin och industri från varumärken som Fleetguard, MANN Filter, Racor och Separ.

FH PRO Serien från Fleetguard – Vattenseparerande förfilter för finfiltrering

Förfilter för separation av både emulgerat och fritt vatten från diesel – för entreprenad och transport. Transparent filterelement så att du enkelt kan se när elementet behöver bytas ut. Kapacitet: 11,3 – 19 liter / min. Det finns olika varianter med vattenlarm, värmare och krav på renhet. Separat serie för klassificerade fartyg.

LKF serien från Separ – Enkla små dieselfilter med vattenavskiljare

Diesel förfilter med vattenavskiljare för fordon. Kapacitet: 3 eller 8 liter/min.

SWK 2000-serien från Separ – Robust dieselförfilter med vattenavskiljare

Enkla och dubbla förfilter för separering av både emulgerat och fritt vatten från diesel för marin och entreprenad. Med duplexversionen kan du byta filter under drift. Du kan även tömma filtret om det är igensatt och du inte har ett reservelement tillgängligt. Kapacitet: 5-260 liter/min. Det finns olika varianter med vattenlarm, vattensensor (sonder) och vakuummanometer. CE-märkta fritidsbåtar kräver värmesköld (enligt ISO 10088) och klassificerade båtar kräver en metallskål (Veritas-godkänd). Separat version för bensin.

Mobil filterkärra från Separ som rengör diesel

Med en mobil filterkärra från Separ kan du enkelt rengöra dieseln i fasta och mobila tankar. Den kan även användas för att fylla från tank till maskin. Filtret avlägsnar effektivt både vatten och partiklar. Nominell arbetskapacitet: 40 l / min.

Automatfilter från Filtration Group – Förenklar underhåll av bränslet på fartyg

Automatiska reningsverk KFWA BY installeras mellan huvudtanken och dagtanken. Automatiska reningsverk KFWA MAIN kan ersätta dagtanken ombord. Båda varianterna har automatisk dränering.


Välj Filterteknik när du har ett behov av olika filter och letar efter en trygg och enkel vardag. Filterteknik är en pålitlig och långsiktig partner som levererar filter till entreprenad, industri och energi. Vi har Sveriges största och bredaste filterlager, med upp till 12 000 olika artiklar.

Är du en ny kund? Fyll i detta formulär så kontaktar vi dig inom kort. Vi har även återförsäljare över hela Sverige. Våra befintliga kunder kan använda LFS, vår kundportal, och beställa när det passar dem bäst.