Vevhusventilationsfilter

20458

Filter för vevhusventilation på dieselmotorer - Filterelement och filterkit - Kompletta vevhusventilationssystem

Utsläpp av oljedimma och oljedropp från motorer orsakas av gaser och olja under högt tryck som läcker runt kolvringarna. Detta förorenar motorn och miljön. Vevhusventilationssystem minskar mängden föroreningar och skyddar miljön.

På dagens dieselmotorer är det vanligast med ett slutet vevhusventilationssystem – där gaserna leds tillbaka till motorns luftintag och oljan leds tillbaka till motorns sump. Ett öppet vevhusventilationssystem minskar föroreningar innan luften släpps ut i atmosfären.

Vi har ett stort urval av filterelement för vevhusventilation från märken som Fleetguard, MANN FILTER och Lekang.

Filterhus för vevhusventilation från Fleetguard

CCV är ett slutet vevhusventilationssystem med koalescerande element med Stratapore-media, som effektivt avlägsnar oljeånga och eliminerar utsläpp till atmosfären.

Enviroguard är ett öppet vevhusventilationssystem för optimal avlägsnande av föroreningar innan luften släpps ut i atmosfären.

EcoVent är ett slutet ventilationssystem för vevhus för höghastighetsmotorer.


Välj Filterteknik när du har ett behov av olika filter och letar efter en trygg och enkel vardag. Filterteknik är en pålitlig och långsiktig partner som levererar filter till entreprenad, industri och energi. Vi har Sveriges största och bredaste filterlager, med upp till 12 000 olika artiklar.

Är du en ny kund? Fyll i detta formulär så kontaktar vi dig inom kort. Vi har även återförsäljare över hela Sverige. Våra befintliga kunder kan använda LFS, vår kundportal, och beställa när det passar dem bäst.