Filterhus/filterelement hydraulik

Filterhus - FG

Filterelement och filterhus för hydraulik- och smörjoljor

Filterteknik Sverige levererar ett brett produktsortiment av filterelement, spin-on filter och filterhus för mineral-, syntet- och miljöanpassade hydraulvätskor. Dessa hydraulikfilter skall vara anpassade så att de fångar upp den smuts som tränger in i eller genereras i hydrauliksystemet, samt vara anpassade för det flöde och den viskositet som systemet har. Valet av filterhus och element måste anpassas efter kapacitet, tryck, media (viskositet), temperatur, renhetsklass m.m.

VI representerar vi största filterproducenterna på marknaden och levererar original hydraulikfilter från kända varumärken som Filtration Group (tidigare MAHLE), Argo-Hytos, Bosch Rexroth, Parker, MP Filtri, Fleetguard, RMF Des-Case och Lekang.

Vi levererar även ersättningselement med kvalitet som motsvarar original.

Filterhus för hydraulik – Tryckfilter

Sortimentet av tryckfilter sträcker sig från ett standard filterhus för lågt tryck till robusta filterhus för extremt höga tryck som 750-1200 bar. I Filtrations Groups PI-serie levererar vi både standard filterhus och DIN-märkta filterhus. De flesta filterhus kan levereras i simplex och duplex-versioner. Om du har ett behov av att byta filterelement under drift rekommenderar vi duplex-versionen.


Välj Filterteknik när du har ett behov av olika filter och letar efter en trygg och enkel vardag. Filterteknik är en pålitlig och långsiktig partner som levererar filter till entreprenad, industri och energi. Vi har Sveriges största och bredaste filterlager, med upp till 12 000 olika artiklar.

Är du en ny kund? Fyll i detta formulär så kontaktar vi dig inom kort. Våra befintliga kunder kan använda LFS, vår kundportal, och beställa när det passar dem bäst.