Filterklustret inom Indutrade stärker sin position

Process- och ventilationsfiltrering - Bästa filterlösningarna på marknaden

Indutrade förvärvar den danska filterspecialisten Safematic A/S, som blir en del av affärsområdet Fluids & Mechanical Solutions, FMS. Filterteknik Sverige är en del av samma affärsområde inom Indutrade, och kommer att samarbeta med Safematic för att ge kunderna de bästa filterlösningarna på marknaden.

Indutrade förvärvar samtliga aktier i det danska bolaget Safematic A/S. Safematic är specialiserade på process- och ventilationsfiltrering och erbjuder högkvalitativa filterlösningar till bland annat livsmedels-, energi- och läkemedelsindustrin. Bolaget har ett omfattande produktutbud som sträcker sig från filterpåsar till kundspecifika filtersystem och eftermarknadstjänster. Baserat på sin tekniska expertis inom kundernas applikationsområden har bolaget en hög grad konsultativ försäljning och långvariga relationer med sina kunder och partners. Safematic har sju anställda och är baserat i Odense, Danmark.

Utökad kompetens inom filtrering

För både Filterteknik Sverige och Safematic A/S innebär förvärvet att vi skapar ett ännu bättre erbjudande till kunderna. Genom ett tätt samarbete kan vi tillsammans fördjupa vår kompetens och utöka vårt produkterbjudande – för att ge kunderna de bästa filterlösningarna på marknaden.

Vi ser att det är en stor fördel att få in Safematic i samma affärsområde. De har en stor expertis inom process- och ventilationsfiltrering, som kompletterar Filterteknik väldigt bra.

Per-Arne Forsman, VD Lekang Group

Även Peter Skov Nielsen, grundare av Safematic A/S, ser stora fördelar med förvärvet.

Med Indutrade i ryggen och ett tätt samarbete med Filterteknik ser vi att vi kan utvecklas på ett mer hållbart sätt. Våra kunder är det viktigaste för oss och nu kan vi stärka vårt erbjudande till dem. Vi tror på långsiktiga relationer och vill göra det tryggt och enkelt för kunden.

Peter Skov Nielsen

Filterteknik Sverige – en del av Lekang Group och Indutrade

Filterteknik Sverige är en del av Lekang Group, tillsammans med Filterteknik A/S i Danmark, Lekang Filter A/S i Norge och Filterteknik Suomi Oy i Finland. Varje bolag jobbar mot respektive marknad men har en gemensam ledning i form av VD, ekonomi-funktion, IT, inköp, affärsutveckling och jobbar med samma filterproducenter. Tillsammans har vi gemensamma datasystem, logistik och katalogsystem som ger en effektiv drift och hög servicegrad. Vi har även Skandinaviens största lagerhållning av filter.

Lekang Group är en del av Indutrade, en internationell teknik- och industrikoncern som består av över 200 företag i ett 30-tal länder. Lekang Group ingår i affärsområdet Fluids & Mechanical Solutions, FMS. Indutrade arbetar på ett decentraliserat sätt för att skapa hållbar, lönsam tillväxt genom att utveckla och förvärva framgångsrika företag som leds av passionerade entreprenörer. Indutrades omsättning uppgick 2022 till 27 miljarder kronor och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

För ytterligare information, kontakta:

Per-Arne Forsman,
VD, Lekang Group
Telefon: 054-69 09 21
Mail: [email protected]


Har du frågor om filter? Kontakta oss.