Filterlösningar för dieselmotorer

Filterlösningar för dieselmotorer

Dieselmotor

Rätt filtrering och kylvätska som skyddar motorn ökar din driftstid och minskar haverier. Filterteknik Sverige har Sveriges största filterlager och 50 års erfarenhet av filterlösningar för dieselmotorer. Det ska vara tryggt och enkelt.

Varför behövs filter på en dieselmotor?

Föroreningar i en dieselmotor är oundvikligt. Det uppstår bland annat genom att rörliga delar skaver mot varandra inne i motorn, det kommer in via öppningar, eller via vätskor som flödar genom motorn – till exempel bränsle, olja och kylvätska. Olika typer av föroreningar som skadar motorn är:

 • Damm, smuts och sand
 • Vatten
 • Bakterier
 • Metall från friktion
 • Oxidering av olja/slam

Dessa föroreningar kan leda till att motorn havererar, om du inte ser till att få bort de mesta föroreningar innan de skapar problem. Dieselmotorfiltrering handlar inte endast om dieselfilter. Alla filtersystem och påbyggnader på en maskin måste ha ordentliga filter för att skydda komponenterna, och minska föroreningar i utsläpp. Inte minst måste maskinföraren i hytten skyddas från damm och partiklar.

Därför är det viktigt att använda filter av hög kvalitet och hitta rätt filterlösningar för dieselmotorer, som kan rensa bort föroreningar, i alla delar av motorn. När du gör det maximerar du driftstiden på din motor och kan fokusera på din verksamhet.

Läs mer om filterlösningar för dieselmotorer

Bränslefilter // Luftfilter // Oljefilter // Hydraulikfilter // Kabinfilter // Vevhusventilation // Transmissionsfilter // DEF (AdBlue) filter // Lufttorkfilter

Filterteknik Sverige har Sveriges största och bredaste filterlager – gör det enkelt och använd en leverantör i stället för att handla hos flera olika. Vill du veta mer om hur du kan förbättra din filtrering?

NY KUND // KONTAKTA OSS // HITTA ÅTERFÖRSÄLJARE

Fleetguard kylarvätska

Kylarvätska som skyddar kylsystemet och motorn

Kylvätska används för att kyla ner motorn och skydda den mot överhettning. Men visste du att 40% av alla motorproblem i tunga dieselmotorer är direkt eller indirekt relaterade till felaktigt underhåll av kylsystemet. Läckande vattenpumpar och brustna topplockspackningar är bara två exempel på problem som kan ha sitt ursprung i felaktigt underhåll av kylsystemet.

Regelbundet underhåll av kylsystemet är avgörande för att hålla en motor i drift. Om du använder kylvätska av hög kvalitet, som till exempel Fleetguards Fleetcool OAT eller ES Compleat, kan du:

 • Minska driftskostnaderna
 • Minimera stilleståndstider
 • Säkerställa bättre tillförlitlighet på maskinerna
 • Öka hållbarheten på motorer och kylsystem

Vill du veta mer om kylsystem och kylarvätska?

NY KUND // KONTAKTA OSS // HITTA ÅTERFÖRSÄLJARE

Relaterade artiklar
Kylarvätska som skyddar motorn

LFS Kundportal

LFS – Den enkla vägen till rätt filter

LFS är vår kundportal som vi har utvecklat sedan 1980, för att förenkla våra kunders jobbvardag. I LFS kan du bland annat:

 • Söka kryssreferenser
 • Söka maskiner
 • Bygga din egen maskinpark med kundanpassade maskinlistor för varje maskin
 • Se lagerstatus och priser
 • Se tidigare ordrar, hantera kontaktuppgifter och adresser
 • Webbshop – handla direkt via Filterteknik, eller via din återförsäljare

För att få tillgång till LFS behöver du vara kund hos Filterteknik Sverige och ha ett LFS-konto. Du kan även få ett LFS-konto om du handlar via någon av alla våra återförsäljare. Vill du veta mer om LFS och hur du kan få bättre kontroll på din filterhantering?

NY KUND // KONTAKTA OSS // HITTA ÅTERFÖRSÄLJARE

Filterteknik Garanti

Tryggt och enkelt med Filterteknik Garanti

Vi vet hur viktigt det är för dig att dina maskiner är i drift. Rätt filter är avgörande för en fungerande produktion. Vi tar ansvar för att våra filter håller den kvaliteten dina maskiner och applikationer kräver. Om en produkt från oss orsakar skada får du ersättning för reparation eller en ny egendom, samt en ny vara. Läs mer om Filterteknik Garanti.


Kontakta oss